Summary

Summary

You should read the full terms and conditions but here is a quick summary of some important points to help guide you - the full terms and conditions still apply though.

 • Our games are usually made available during development and will contain errors and bugs.
 • Do not redistribute our games or any alterations of our games or game files.
 • You may develop tools, plug-ins and services as long as they do not seem official or approved by us, such as by using our logos. Do not make commercial use of anything we've made without our permission.
 • We are trying to be open, honest and trusting with the hope that you hold us in the same regard.

Our games each have their own end user license agreements which explain how our games can be used.

Introduction

These terms and conditions are a legal agreement between you and us (Mojang AB). These terms and conditions incorporate the terms of use for the mojang.com website ("Account Terms"), our brand and asset usage guidelines, and our privacy policy. By agreeing to these terms and conditions you also agree to all parts of these four documents, so please read through them carefully. If you buy, download, use or play any of our games, you will also have to stick to the end user license agreement of that game. If you are young and you are having trouble understanding these terms and conditions, please ask a responsible adult such as your parent or guardian. Remember to check back here and on our Website once in a while as we may give notice and then update these terms and conditions, which will be effective the next time you use the Website or your account.

Read included documents:

INTRODUKTION

De här villkoren sammaför användarvillkoren för sajten mojang.com, vårt licensavtal för slutanvändare, våra riktlinjer för användning av varumärke och tillgångar och vår integritetspolicy. Genom att samtycka till de här villkoren samtycker du också till alla delar av de här fyra dokumenten, så var vänlig och läs igenom dem noggrant. Om du är ung och har svårt att förstå de här villkoren, var vänlig och fråga ansvarig vuxen till exempel en förälder eller vårdnadshavare. Kom ihåg att kolla här igen då och då eftersom vi kan ändra de här villkoren.

Om det är någonting juridisk du undrar över och som inte besvaras på den här sidan – gör det inte. I grund och botten, var inte fånig så kommer inte vi att vara det.

ANVÄNDARVILLKOR FÖR SAJTEN MOJANG.COM

De här användarvillkoren gäller för din användning av sajten mojang.com (vår ”sajt”). Det är viktigt för oss att alla medlemmar i vår community kan använda vår sajt så vi har skapat de här användarvillkoren för att slå fast några grundläggande regler. Vi vill också se till att människor inte använder vår sajt på ett sätt som har dålig inverkan på våra spel eller varumärke.

Genom att besöka vår sajt godkänner du de här villkoren, som innebär ett juridiskt avtal mellan oss båda. Om du inte samtycker till de här villkoren ska du sluta använda sajten.

REGISTRERING, KONTO OCH LÖSENORD

De uppgifter som du anger vid registreringen måste vara korrekta. Du kan ändra dina uppgifter om de blir inaktuella. Om du medvetet anger något som du vet inte är sant, och det slutar med att vi får problem eller förlorar pengar, kan vi komma att hålla dig ansvarig. Det innebär att du kan bli tvungen att kompensera oss för den skada du har orsakar och för det vi har förlorat.

Du kan behöva registrera dig för att få tillgång till alla delar av vår sajt. Användarnamnet och lösenordet som du skapar är privat så du måste hålla dem för dig själv. Om du låter någon annan få reda på ditt användarnamn och lösenord, och den personen gör något dumt med vår sajt, kommer vi att hålla dig ansvarig. Om du tror att någon annan känner ditt lösenord borde du ändra det. . Om någon använder ditt lösenord för att göra något på vår sajt som du inte gillar eller som orsakar dig skada kan vi inte hållas och är inte ansvariga.

NYTTJANDERRÄTTER OCH IMMATERIALRÄTTER

Du är välkommen att använda vår sajt så länge du håller dig till de här villkoren. Du kan bara använda den här sajten och dess innehåll för personligt bruk. Du får inte använda vår sajt för kommersiella ändamål, så försök inte tjäna pengar på sajten. Ditt tillstånd att använda den här sajten är personligt, så du kan inte ge det till någon annan.

Glöm inte att vi fortfarande äger sajten och materialet på den men vi ger dig tillstånd att använda den. Vi vill att du ska ha kul när du använder vår sajt, men om vi vill kan vi ta tillbaka ditt tillstånd att använda vår sajt när som helst och av vilken anledning som helst.

RESTRIKTIONER OCH SKYLDIGHETER

Det är inte tillåtet att hacka, dekompilera eller ändra vår sajt över huvud taget och du får därför inte göra det. DDu ska helt enkelt låta den vara som den är. Du får inte heller skapa mjukvara eller material som härmar vår sajt. Vi vill verkligen inte förvirra vår community om vad som är den officiella sajten och vad som är en sajt som någon annan driver.

Var vänlig och använd inte vår sajt på ett sätt som vi kan anse vara stötande, omoraliskt eller olagligt, eller får andra att känna sig olustiga. Vi vill inte att vår sajt ska användas på ett sådant sätt att det upprör folk.

Du får inte heller försöka tjäna pengar på att använda vår sajt.

FORUM OCH KOMMUNIKATION

Om vi driver ett forum ger vi bara medlemmarna i vår community möjlighet att dela med sig av sina åsikter på vår sajt. Det betyder inte att vi håller med om de åsikterna och vi kan inte hållas ansvariga för det folk postar på vår sajt.

Om vi råkar se ett inlägg som vi tycker är stötande så tar vi kanske bort det, men det är inte vårt jobb att välja ut eller moderera alla inlägg som folk skriver. Det vi säger om forum och inlägg gäller också för annat som ger folk möjlighet att lägga upp annat innehåll, åsikter eller material på vår sajt eller skicka till andra som använder sajten.

Om du ska posta/publicera något på vår sajt får det inte vara stötande eller olagligt, det måste vara ärligt och skapat av dig själv. Den sortens saker som du inte får lägga upp på vår hemsida inkluderar: inlägg som innehåller ett rasistiskt eller homofobiskt språk, inlägg som utgör mobbing eller trollning, inlägg som kan skada vår eller annan persons rykte, inlägg som innehåller pornografi, marknadsföring eller någon annans verk eller bild eller inlägg där någon låtsas vara moderator eller försöker lura eller utnyttja folk.

Om du lägger upp någonting som du inte äger på vår sajt kan du skapa en massa problem för oss så var vänlig och gör inte det. Om du publicerar material på vår sajt och vi blir stämda på grund av att materialet utgör intrång i annans immateriella rättigheter, måste du betala tillbaka för den skada vi lider på grund av stämningen. Därför är det väldigt viktigt att du bara postar/publicerar material som du har skapat och att du inte publicerar material skapad av någon annan.

Om du publicerar material på vår sajt, måste du (och gör också så genom publiceringen) ge oss tillåtelse att använda, kopiera, modifiera och anpassa det materialet som del av vår verksamhet. Den tillåtelsen måste vara oåterkallelig. Du måste också låta oss ge andra tillåtelse att använda, kopiera, modifiera och anpassa ditt material. Om du inte vill ge oss denna tillåtelse så var vänlig och publicera inte något material på vår sajt. Fundera noga innan du publicerar något material för det kommer bli offentligt och kan till och med användas av andra på ett sätt som du inte gillar.

Se upp när du pratar med folk på och genom vår sajt. Det är svårt både för oss och för dig att veta med säkerhet att det de säger är sant, eller till och med om människor verkligen är den dom säger att dom är.

Du borde alltid tänka efter innan du lämnar ut information om dig själv.

ANSVAR

När du använder vår sajt använder du den i befintligt skick. Det betyder att vi inte lovar dig någonting vad gäller sajtens standard eller kvalitet eller att sajten kommer vara ostörd eller felfri. Vi lovar bara att tillhandahålla vår sajt och våra tjänster med rimlig skicklighet och omsorg. Det betyder att vi inte är ansvariga för eventuella förluster du drabbas av på grund av användningen av vår sajt.

Om vi har länkat vår sajt till en annan sajt betyder inte det att vi har kollat den sajten. Det betyder bara att vi tycker att den sajten är intressant. Vi är inte ansvariga för sajter länkade till vår sajt.

KÖP

Du kan köpa spel såväl som andra produkter från vår sajt. För att kunna göra det är vår sajt integrerad med tredjepartsleverantörer. Alla saker vi säljer på vår sajt täcks av de här villkoren såväl som eventuell tredjepartsleverantörs villkor. Vi försöker se till att sajten bara visar spel och produkter som är tillgängliga men givetvis kan vi inte garantera att alla spelen eller produkterna alltid kommer att vara tillgängliga.

PRIS OCH BETALNING

Du måste skicka oss pengarna för spelet eller produkten när du erbjuder dig att köpa den/det. Vi tar hand om pengarna åt dig. Om vi accepterar ditt anbud kommer vi att ta pengarna som betalning för spelet eller produkten. Om vi inte accepterar ditt erbjudande kommer vi att skicka tillbaka pengarna till dig.

Betalningsmetoden och -systemet anges på sajten, men vi kan förändra det då och då och vi kan vägra vilken form av betalning som helst om vi vill. Du måste alltid betala i den valuta som anges på vår sajt, men ditt kreditkortsföretag borde kunna växla dina pengar om nödvändigt. Ditt kreditkortsföretag kan göra säkerhetskontroller för att försäkra sig om att det verkligen är du som beställer.

RETURER, ÅTERBETALNING OCH AVBESTÄLLNING

Om du inte kan använda ett spel eller produkt för att det/den inte fungerar, kontakta oss så kommer vi försöka hjälpa dig.

Köpet av ett spel genom vår sajt är en tjänst som påbörjas vid den tidpunkt då nedladdningen av spelet börjar, efter vilken du inte har rätt att avbryta din beställning.

FEL

Vi gör vad vi kan för att se till att all information på vår sajt är korrekt. Trots det kan det ibland bli fel. Vi kan också avbryta eller ställa in en transaktion om det har blivit något fel.

KAMPANJER

Ibland har vi kampanjer. Om vi har det gäller de huvudsakliga reglerna nedan. Det kan finnas andra regler för en specifik kampanj, men vi kommer berätta om dem för dig när vi berättar om kampanjen.

De huvudsakliga reglerna är:

 • Endast ett kampanjerbjudande kan användas per gång och du kan inte använda ett kampanjerbjudande tillsammans med ett annat erbjudande.
 • Rabatter är bara giltiga till angivet datum och de gäller bara för köp som görs på sajten.
 • Rabatter är inte återbetalningsbara.
 • Vi kan avbryta ett erbjudande när som helt.

ALLMÄNNA SAKER

De här användarvillkoren gäller med förbehåll för eventuella juridiska rättigheter som du kan ha. Inget i de här villkoren kommer att begränsa sådana rättigheter som inte får uteslutas enligt lag, inte heller ska de utesluta eller begränsa vårt ansvar för dödsfall eller personskada om det är ett resultat av vår försumlighet eller något bedrägligt beteende.

Vi kan ändra de här användarvillkoren när som helst. Vi behöver inte berätta för dig om ändringarna för att de ska börja gälla och effekten kan vara retroaktiv. Du borde kolla här då och då så att du är medveten om ändringar i de här villkoren.

Om du vänder dig till oss med ett förslag för vår sajt eller spel så lämnas det förslaget gratis. Det betyder att vi kan använda ditt förslag på vilket sätt vi vill och vi behöver inte betala för det. Om du tror att du har ett förslag som vi är beredda att betala dig för måste du berätta att du förväntar dig att få betalt innan du berättar för oss om förslaget.

RIKTLINJER FÖR ANVÄNDNING AV VÅRA SPELS NAMN, VARUMÄRKEN OCH TILLGÅNGAR

Alla våra spel har blivit väldigt viktigt för oss och vår community, vilket betyder att många av er vill använda våra varumärken och det som finns runt spelet för att göra coola saker. Det är vi glada över. Ibland går dock folk för långt och gör sådant som får vår community att tro att produkterna eller tjänsterna är förknippade med eller har godkänts av oss eller till och med är producerade av oss. Det är vi inte glada över. Särskilt inte när människor gör det medvetet för att dra fördel av vår community och vårt arbete. När det händer köper fans saker som de tror är officiella när de inte är det. Det innebär att vi inte kan kontrollera kvaliteten etc. vilket minskar värdet av vårt arbete och förtroendet vår community har för det vi gör.

Vi vill inte att du slutar göra coola saker så de här riktlinjerna är avsedda att hjälpa alla förstå vad vi menar är schyst och oschyst användning av vårt ”varumärke”. Vi har fått lite hjälp av några jurister och de kommer även att hjälpa oss om vi måste vidta ytterligare åtgärder för att tillvarata våra rättigheter men syftet med dessa riktlinjer är att ge klarhet i vad du kan göra utan att behöva kontakta oss (eller våra jurister) – och vad du inte får göra så att vi (och våra jurister) slipper kontakta dig. Vi hoppas att du förstår.

RIKTLINJER

De här riktlinjerna omfattar användningen av våra varumärken och tillgångar. För dessa ändamål, när vi hänvisar till:

 • ett Namn så menar vi något av våra namn och alla förväxlingsbara namn;
 • våra Varumärken menar vi något av våra spels namn och tillhörande loggor och utmärkande egenskaper för våra spel;
 • våra Tillgångar menar vi koden, mjukvara, grafik, mönster och ljud från våra spel.

De här riktlinjerna gäller i tillägg till och inte istället för användarvillkor eller EULAs. Vänligen kom ihåg att vi i de villkoren säger att vi har en fundamental regel för våra spel och den säger: ”Sprid inte något av det som vi har gjort. Detta omfattar, men är inte begränsat till, klient- eller server-mjukvara till spelet. Det omfattar också modifierade versioner av sådant som vi har gjort.” Det innebär också att ingen kommersiell användning av sådant som vi har gjort eller modifierade versioner av sådant som vi har gjort är ok.

De här riktlinjerna förändrar inte den principen men är avsedda att hjälpa folk att förstå vad vi förväntar oss och behöver. Var vänlig och kolla här igen då och då eftersom vi kommer att uppdatera riktlinjerna och ge ytterligare vägledning.

GRUNDLÄGGANDE KRAV

Det första att säga är att följande grundläggande krav gäller för all användning av våra varumärken (som omfattar alla Namn) och Tillgångar. Om du har tillåtelse att använda någon del av något Namn, något av våra Varumärken och/eller Tillgångar ska det du gör:

 • INTE få andra att tro att du eller det du gör är officiellt, godkänt eller rekommenderat av oss, eller förknippat med eller relaterat till oss,
 • INTE vara olagligt, vilseledande, obscent, skadligt eller nedsättande,
 • INTE påverka något av våra varumärken eller Tillgångar negativt,
 • INTE omfatta något annat som får andra att tro att du eller det du gör är officiellt, godkänt eller rekommenderat av oss, eller förknippats med eller relaterat till oss,
 • följa relevanta användarvillkor/EULA,
 • skilja användningen av något namn tillräckligt från andra varumärken.

Detta är ”Grundläggande krav”.

VAD DU FÅR GÖRA

Icke-kommersiella saker

Vi är väldigt avslappnade när det gäller saker du gör för egen del. Nästan allt funkar där – så go for it och ha kul så länge du inte sprider något som vi har gjort etc. Vi är också ganska avslappnade när det gäller andra icke-kommersiella saker så känn dig fri att skapa och dela videor, skärmdumpar, självständigt skapade modifikationer (som inte använder våra spels Tillgångar), fan-konst, machinima och annat på YouTube etc.

Om du däremot vill använda ett Namn i titeln på en produkt som du distribuerar eller en tjänst som du erbjuder (även om den är gratis) måste du:

 • följa de Grundläggande kraven,
 • göra det på ett sätt som ärligt och rättvisande beskriver dessa eller ändamålet med dem, och
 • säkerställa att något Namn (som inkluderar förväxlingsbara namn) inte är det första ordet och använd inte någon annan del av något av våra Varumärken eller Tillgångar som del av relaterad marknadsföring, inklusive som eller del av en logga.

Detta gäller särskilt om du vill starta och driva bloggar, servrar, medlemsforum, fansajter, fan klubbar, nyhetsgrupper, events och sammankomster.

Kommersiella saker

Vi är mindre avslappnade när det gäller kommersiella saker. Du får därför inte använda något Namn i eller som huvudsakligt namn eller titel på kommersiella saker.

Du får använda ett Namn som andranamn eller titel på YouTube eller annan sajt om du:

 • gör det för att det är nödvändigt för att ärligt och rättvist beskriva dessa saker eller ändamålet med dem,
 • följer Grundläggande krav,
 • säkerställer att namnet (vilket inkluderar andra förväxlingsbara namn) inte är det dominerande elementet eller utmärkande delen av det kompletta namnet eller titeln på det du gör,
 • inte använder någon annan del eller aspekt av något av våra Varumärken eller Tillgångar som del av någon relaterad marknadsföring, inklusive som eller del av logga.

Exempel på namn:

 • ”The Shaft – en Minecraft-podcast” (vi är okej med det).
 • ”Minecraft – den ultimata hjälp-appen” (vi är INTE okej med det).

Du får inte på annat sätt använda något av våra Varumärken eller Tillgångar kommersiellt, exempelvis får du inte sälja varor som använder något av våra Varumärken eller Tillgångar.

Vi älskar tanken på att människor gör coola saker med våra spel och delar med sig av dem till communityn. Det är något som vi uppmuntrar och stödjer. Så känn dig gärna fri att göra det men snälla se till att du inte går över gränsen.

Om något inte behandlas i de här riktlinjerna betyder det antagligen att vi inte vill att du ska göra det. I varje fall, om det inte behandlas var vänlig och gör inget utan att be om tillåtelse från oss. Du kan kontakta oss på mojang.com. Om något är uttryckligt behandlat och tillåtet enligt dessa riktlinjer och spelets användarvillkor behöver du inte kontakta oss.

Riktlinjer för kommersiell användning

Den grundläggande regeln gäller fortfarande, men vi kan göra vissa undantag och de kommer att listas här, i den här policyn.

I den här policyn kommer vi även att ange ytterligare saker som du inte får göra. Men om något som inte nämns här involverar att tjäna pengar genom användning av någonting från Minecraft (eller någonting annat vi har skapat) så är det inte tillåtet.

Utöver de saker som anges nedan, där vi tillåter dig att göra saker, måste du alltid ange följande copyrighttext:

 • Minecraft ®/TM & © 2009-2013 Mojang / Notch
Videoklipp och skärmdumpar

Du får publicera bilder av vårt Spel på YouTube eller någon annan webbplats. Vi uppmuntrar dig faktiskt att göra det.

Du får skapa, använda och distribuera videoklipp av dig när du spelare eller använder vårt Spel av något lagligt skäl förutsatt att du inte tjänar pengar på dem.

Du får tjäna pengar på dina videoklipp av vårt Spel, till exempel genom att placera annonser på dem, så länge som du tillför ditt eget unika innehåll till videoklippet, exempelvis ljudkommentarer. Mängden innehåll du tillför måste vara tillräcklig för att det ska vara skäligt och rimligt för någon att betala för det eller för dig att tjäna pengar på det. Du kan till exempel inte bara lägga till din logotyp, webbadress eller avtalstillägg, men du kan lägga till ljudkommentarer eller din egen musik om du skapar en musikvideo.

Du får även tjäna pengar på videoklipp och skärmdumpar om användningen omfattas av så kallat "skäligt bruk" som ger undantag från upphovsrätten, till exempel användning för att beskriva eller kritisera, förmedla aktuella händelser etc. Du måste fortfarande alltid ange tillämpligt extramaterial och copyrighttext.

… mer kommer när och om vi beslutar om att lägga till saker – så kom gärna med förslag.

Om något inte omfattas av dessa riktlinjer betyder det sannolikt att vi inte vill att du gör det. I alla fall där något inte är beskrivet, gör det inte utan vårt uttryckliga tillstånd. Du kan kontakta oss på brands at mojang.com. Om något särskilt beskrivs och tillåts av dessa riktlinjer, våra Kontovillkor eller EULA som rör något av våra spel behöver du inte kontakta oss.

Minecraft Commercial Usage Guidelines

The Minecraft EULA and Brand and Asset Usage Guidelines ("Policies") restrict the commercial use of the Minecraft Name, Brand, and Assets, including software, graphics and audio.

However, since we do love the idea of players and fans doing cool things and sharing them with the community, and we realize that sometimes you need to charge to cover your costs, the following explains what we (currently) consider to be commercial use / commercial things. This may change as time goes by but for now, we hope that it helps you understand what you can and can’t do, and helps Minecraft fans do more (and limit those that try to go too far).

We have therefore drafted these Guidelines to allow some leniency with respect to limited commercial activity as outlined below. They don't form part of the Policies but they exist because we currently think it is a good idea to let some of these things happen. Please note that we reserve the right to change our mind at any time (such as if people start to take advantage of our good intentions) and to update these Guidelines. So please don't count on these Guidelines always being here or in the specific form they are right now.

We also want to make it clear that these Guidelines are for the community of Minecraft players and fans. They do not authorize commercial companies, corporate brands, advertising agencies, non-profits, or governments to use or exploit Minecraft for promoting products or services unrelated to Minecraft. See below for more detail in the section, “Constructed Promotions in Minecraft.”

Above all we are trying to find a way to let our brilliant fans do great things for each other without others coming along and spoiling it for everyone.

ON THAT BASIS, THEREFORE:

Naming Guidelines

If you comply with and follow the Essential Requirements (in the Brand and Asset Usage Guidelines) YOU MAY use our Names (as defined in the Brand and Asset Usage Guidelines) in connection with a product or service title or listing (including on web sites or YouTube) if:

 • the Name is in a secondary name or title (or secondary part of it);
 • you do so because it is necessary to honestly and fairly describe those things or the purpose of them;
 • you ensure that the Name (which includes any confusingly similar name) is not the dominant element or the distinctive part of your complete name or title;
 • you don't use any other aspect of the Brands or Assets (as defined in the Brand and Asset Usage Guidelines) as part of any related branding, including as or as part of any logo.

Examples of naming: "The Shaft - a Minecraft podcast" (we're cool with that). "Minecraft - the ultimate help app" (we're NOT cool with that).

To help you understand part of this and just so we are clear, regardless of anything else, YOU MAY NOT use the Name in or as the main or dominant name or title of any commercial product or service.

These are the “Naming Guidelines” and they apply to everything you might do under these Guidelines.

Hand Crafted Products

If you comply with and follow the Essential Requirements (in the Brand and Asset Usage Guidelines) and Naming Guidelines, YOU MAY:

 • make and sell certain individual (i.e. not mass produced) handcrafted products that are inspired by Minecraft so long as you conform with all of the following:
  • any product or design is otherwise entirely original and unique (a “Unique Design”);
  • no part of the Brand and / or Assets forms a dominant element or substantial part of the product or its design;
  • you make no use of any software, sound, or audio from Minecraft;
  • you mark clearly and prominently on each such product and all related materials and product listings/descriptions that it is “NOT OFFICIAL MINECRAFT PRODUCT. NOT APPROVED BY OR ASSOCIATED WITH MOJANG.”;
  • you are explicit about who to contact about the product and / or purchase, who the seller and manufacturer are, and that the seller and manufacturer are NOT Mojang, NOT associated with Mojang, and NOT supported by Mojang;
  • Mojang has no liability for the products or purchase;
  • you don’t make and sell more than 20 product items using the same (or a substantially similar) Unique Design. This means you can make 20 T-shirts using Design A and 20 T-shirts using Design B, but you cannot make 21 T-shirts using Design A; nor can you make 20 T-shirts using Design A plus 3 mugs using Design A;
  • you sell those products only through a website or service / channel that independently records the quantities of the product sold and enables us to independently verify that information;
  • you comply with all other laws and requirements; and
  • make no more than $5000 for any calendar year from selling products under these Guidelines.

To help you understand this and just so we are clear, a Unique Design is something that adds enough personal creativity to make the work distinctive and original. You can’t just feature the graphics (textures) of Steve’s face on a product and call it “Inspired by Minecraft”. You also can’t just change a few pixels or colors.

Additionally, we have set these product number limitations because we do not mean to permit people to commercialize our Name, Brand, or Assets, or run businesses selling products featuring our Name, Brands, or Assets.

Indeed, the goal is to allow hobbyists to share their work and the fruits of their creative labors and make some money using their own creativity. It is not a way for businesses to start using our Brands and / or Assets - if that happens, we’ll do something about it.

Videos and Streams

If you comply with and follow the Essential Requirements (in the Brand and Asset Usage Guidelines) and Naming Guidelines, YOU MAY create, use, and distribute videos and streams of you playing or using Minecraft for any lawful reason, and YOU MAY make money from them by adding or permitting advertising in them, so long as:

 • all video downloads are free to view (i.e. there is no pay wall or other charge to view the videos);
 • all streams are made free to view within 24 hours;
 • you add your own unique content to the video or stream, such as audio commentary or footage of you making cool stuff;
 • you don’t create and use videos or streams whose purpose is to advertise or promote other products or services;
 • you don’t sell physical copies of videos or streams, i.e., DVDs, etc.;
 • you don’t broadcast or distribute videos or streams via television. To help you understand this, the amount of unique content you add must be enough to make it reasonable for you to make money through advertising (and we reserve our right to decide on that).

This means that you can upload your own unique content to sites such as YouTube and make money from advertising around the video but you cannot distribute those videos on iTunes and charge for the content. Nor can you charge for a subscription to a channel where those videos are available unless the Minecraft related videos are also readily available for free outside of that subscription channel. Basically, videos must be free to consumers at the point of consumption and any money you make should come from other sources like display ads and sponsors, subject to the section below on “Constructed Promotions in Minecraft.”

Extended Functionality and “Mods”

If you comply with and follow the Essential Requirements (in the Brand and Asset Usage Guidelines) and Naming Guidelines above, YOU MAY distribute or make available plug-ins and other bits and pieces of extended functionality etc. that you create (together, "Mods") for free and without any charge, but not if the purpose of your Mod is to advertise or promote other products or services (see the section below on Building Promotions with Minecraft). By "Mods," we mean something original that you created that doesn't contain a substantial part of our copyrightable code or content. We have the final say on what constitutes a Mod and what doesn't. When you combine your Mod with the Minecraft software, we will call that combination a "Modded Version" of the Game. You MAY NOT distribute any Modded Versions of our Game or software, though you may distribute Mods. You may make money from Mods as described below in the section, "Servers and Hosting."

Servers and Hosting

With hosting servers, we want to enable the community to make money by creating, hosting, and maintaining servers for Minecraft, so you may do this subject to these Guidelines. By "server," we mean a single connecting address or IP number.

Therefore, if you comply with and follow the Brand and Asset Usage Guidelines and Naming Guidelines above, YOU MAY:

 • charge for access to your server, including a server which hosts your Mods, BUT only if:
  • you make a charge per person that is the same for everyone;
  • you give everyone you charge access to all the Mods that you choose to have on your server (except only in respect of genuine admin tools / admin Mods which should be reserved to administrators);
  • you only give access to your server to users who have a genuine paid for version of Minecraft;
  • you own or control the server and continue to do so for the whole time that you charge for access to it - so, if you sell the actual servers or server space with Mods pre-installed on them, you must ensure that the person buying the server is aware that she must follow these rules. Essentially you can’t get around the above by setting up servers with Mods on and then selling those set-ups
 • ask for donations (as opposed to direct charges) IF you do not offer the individual donor something in exchange that only he or she can use. You may offer server wide rewards if donation goals are achieved though.
 • sell entitlements that affect gameplay provided that they do not adversely or negatively another player’s experience and provided they do not give a competitive gameplay advantage. A competitive gameplay advantage is something that, given identical skill levels, time investment, and circumstances, can cause one player or group to perform better than another.
  • Be aware that certain games or game modes can be designed as non-competitive (such as a player-versus-environment (PvE) game) and become competitive by adding gameplay elements such as a leaderboard.
 • sell cosmetic entitlements, except for "Capes," which we define as anything that attempts to visually emulate the feature of a Minecraft player Cape.
 • provide in-game display and video advertising, sponsorships, or product placement for third-parties IF (i) they don’t degrade or interfere with gameplay or give a user any competitive gameplay advantage over anyone else on the server and (ii) you follow the rules outlined in “Constructed Promotions in Minecraft” below.
 • use and sell in-game virtual currencies IF (i) they have no real-world value and that cannot be cashed out, used, or transferred across free or paid servers, or into any other currency with real-world value; (ii) you don't give the impression that it comes from or is associated with Mojang, (iii) they don't look like or have similar names to Minecoins or any other official virtual currency, and (iv) anything you sell with the currency follows our monetization guidelines.

In all of these cases above YOU MUST also ensure that:

 • all servers, entitlements, and advertising are suitable for children and minors (i.e., no gambling, pornography, etc.) and don’t harm the Brand.
 • you don’t pretend to be Mojang or Microsoft or claim to have any association with Mojang or Microsoft (for example, when selling product placement opportunities);
 • you are explicit about who to contact about the server, who the operator is, and that it is NOT Mojang or Microsoft, NOT associated with Mojang or Microsoft and NOT supported by Mojang or Microsoft;
 • Neither Mojang nor Microsoft has any liability for anything on the server or that happens on it, including any advertising, purchases, or donations;
 • you provide any user who gives you real-world currency an online payment / purchase history for purchases made with that currency;
 • you are transparent on informing users with regard to all the content and pricing applicable to your server before a person joins, signs up, or logs in;
 • you do not host or distribute malware, spyware, or engage in illegal activity through your server;
 • if you hire any social influencers for a promotion (e.g., YouTube, Mixer, Instagram, Twitch) you will require the influencer to disclose their relationship with you and to follow the disclosure guidelines published by the U.S. Federal Trade Commission at:
  https://www.ftc.gov/tips-advice/business-center/guidance/disclosures-101-social-media-influencers;
 • you comply with all other laws and requirements; and
 • you comply with any other additional requirements applicable under these Guidelines.

We want Minecraft to be a place where players can have fun and a trusted place to explore, build, and invest their time and money. Please use your common sense and discretion in creating a safe, fun, and trusted environment for all players. We reserve the right to adjudicate and interpret whether the way you monetize is done in a manner consistent with our Brand. In short, don’t do evil things to players.

Domain Names and Web Sites

If you comply with and follow the Essential Requirements (in the Brand and Asset Usage Guidelines), YOU MAY:

 • set up and run your own web site to provide information regarding the Minecraft game and to run related forums, so long as you comply with these Guidelines;
 • also register and use an appropriate domain name that includes one of our Names or Brands for this purpose so long as:
  • we don’t consider the domain name you register to seem official, you don’t use the domain name in a way that seems official, and it doesn’t become something that seems official;
  • your website actually relates to the Minecraft game, the Brand, and/or Assets in a fair or reasonable and appropriate way;
  • your website relates exclusively to Minecraft and not other third-party games;
  • any third-party advertising does not harm our Brand;
  • you don’t do so for cybersquatting or principally to make money, including through affiliate services.

Constructed Promotions in Minecraft

Without prior written approval from Mojang, corporations, businesses, advertising agencies, non-profits, governments, and other entities MAY NOT use Minecraft gameplay to promote or market unrelated brands, products, campaigns, or services.

Specifically, if you are one of these entities or someone who is hired by them, you MAY NOT exploit Minecraft or Minecraft assets to:

 • build or commission others to build a Minecraft mod, map, or server that promotes or markets unrelated products or services in playable form; for example, you are NOT allowed to market or promote a branded automobile using a mod that depicts branded automobiles within Minecraft game play;
 • build or commission others to build a Minecraft mod, map, or server that promotes or markets a company’s movie or TV show; for example, you are NOT allowed to build maps and/or videos using Minecraft blocks that build out the world or characters of a movie to promote and market your company’s or your client’s movie or TV program;
 • offer Minecraft gameplay displayed or projected publicly within physical locations; for example, you are NOT allowed to promote or advertise big-screen Minecraft gameplay inside restaurants or other commercial venues; and you are NOT allowed to charge money for Minecraft gameplay, leagues, or competitions in theaters where gameplay is projected onto the movie screen;
 • create or commission others to create promotional or marketing videos or movie trailers through Minecraft gameplay; for example, you are NOT allowed to create or produce movie trailers through Minecraft gameplay for promoting or marketing a movie;
 • to promote your (or your client’s) corporate brands, products, or services.

However YOU MAY:

 • Pay to advertise your business in an advertisement window within a Minecraft video; for example, by displaying a banner ad or by selling your ads on YouTube where they may be shown in connection with Minecraft videos uploaded independently by players;
 • Pay for advertisements of your business to be served on websites or servers related to Minecraft, so long as you are not hiring the server operator to design or host a Minecraft mod/map/server that builds an in-world representation of your brand, products, or services.
 • Build products or movie environments that you are a fan of into a Minecraft mod/map/server so long as you have not been asked to do so by the entity who makes the product or by someone they have hired to promote their brand or products; likewise, you can express your support for a political candidate in a map/mod/server, but not if you have been hired to promote them.

Books and Other Publications

If you comply with and follow the Essential Requirements (in the Brand and Asset Usage Guidelines) and Naming Guidelines, YOU MAY write and publish works inspired by Minecraft (“Publications”) so long as:

 • you don’t use the Minecraft logo or the word “Minecraft” in letters that look like, or attempt to look like, the style of our logo anywhere on the front or back covers of your Publication;
 • you don’t just copy the Brand or Assets in the Publication, but instead you add your own unique and original content such as your own story – so no coloring books, posters, sticker books, or charts that just copy our Assets;
 • the main content and value of your work is original material that you create or contribute, and not the Brand or Assets;
 • you do not use official Minecraft artwork, such as images taken from official Minecraft product packaging, official Minecraft merchandise, or official Minecraft marketing, on the cover of your Publication. However, for example, you may use screenshots of your original Minecraft creations on the cover of your Publication, provided the overall cover of your Publication does not create the impression that it is an official Mojang publication or authorized by Mojang;
 • the word “Minecraft” is not the first word or dominant part of the title of your Publication or the name of your publisher or the name of a series of books – but it may be used as a secondary name or secondary title (or secondary part of it) where it is necessary to honestly and fairly describe the Publication or the purpose of it. For example, “Minecraft Players Guide” is not okay as a title, but “Guidebook for Minecraft Players” might be okay if the other rules are followed too;
 • you mark clearly and prominently on each Publication and all related materials and product listings/descriptions that it is "NOT OFFICIAL MINECRAFT PRODUCT. NOT APPROVED BY OR ASSOCIATED WITH MOJANG.";
 • you are explicit about who to contact about the Publication and/or any related purchase, who the seller and manufacturer/publisher are, and that the seller and manufacturer/publisher are NOT Mojang, NOT associated with Mojang, and NOT supported by Mojang;
 • you understand and agree that Mojang has no liability for the Publication or any related purchase;
 • you comply with all other laws, regulations, and legal requirements;
 • the title you use does not create the impression that it is official or authorized.

General

YOU MAY:

 • Do things that are specifically covered by “fair dealing” or “fair use” exceptions to copyright and trademark laws.

YOU MAY NOT:

 • Do things that are not specifically permitted by these Guidelines or expressly allowed by applicable laws.

All Uses

In relation to all uses (permitted or otherwise):

 • all rights (including copyright, trademark rights, and related rights) in the Name, Brand, Assets, and any derivatives are and will remain owned by Mojang;
 • all and any permissions and consents are given by Mojang in our discretion and may be revoked at any time if we think that it is appropriate to do so or we don’t like what you are doing; and
 • all rights are expressly reserved.

If something isn't covered by these Guidelines, that probably means we don't want you to do it. In any case if it isn't covered, please don't do it without getting permission from us.

You can contact us at https://help.minecraft.net/hc/requests/new

If something is specifically covered and permitted by these Guidelines and our Minecraft terms of use, then you don't need to contact us.

Thanks,
Mojang

COMPANY INFORMATION

Mojang AB
Söder Mälarstrand 43
SE-11825, Stockholm
Sweden
Organization number: 556819-2388