Summary

Summary

You should read the full terms and conditions but here is a quick summary of some important points to help guide you - the full terms and conditions still apply though.

 • Our games are usually made available during development and will contain errors and bugs.
 • Do not redistribute our games or any alterations of our games or game files.
 • You may develop tools, plug-ins and services as long as they do not seem official or approved by us, such as by using our logos. Do not make commercial use of anything we've made without our permission.
 • We are trying to be open, honest and trusting with the hope that you hold us in the same regard.

Our games each have their own end user license agreements which explain how our games can be used.

Introduction

These terms and conditions are a legal agreement between you and us (Mojang AB). These terms and conditions incorporate the terms of use for the mojang.com website ("Account Terms"), our brand and asset usage guidelines, and our privacy policy. By agreeing to these terms and conditions you also agree to all parts of these four documents, so please read through them carefully. If you buy, download, use or play any of our games, you will also have to stick to the end user license agreement of that game. If you are young and you are having trouble understanding these terms and conditions, please ask a responsible adult such as your parent or guardian. Remember to check back here and on our Website once in a while as we may give notice and then update these terms and conditions, which will be effective the next time you use the Website or your account.

Read included documents:

MOJANG.COM ACCOUNTVOORWAARDEN

Deze Accountvoorwaarden hebben betrekking op de manieren waarop onze websites mojang.com en Minecraft.net (onze "Website") aan jou ter beschikking worden gesteld en door jou mogen worden gebruikt. We vinden het belangrijk dat alle leden van onze community kunnen genieten van het gebruik van onze Website. Om die reden hebben we deze voorwaarden gemaakt om een paar basisregels op te stellen. We willen er ook voor zorgen dat mensen onze Website niet gebruiken op een manier die een verkeerde impact op onze games of op ons merk zou kunnen hebben.

Door het bezoeken van onze Website ga je akkoord met deze voorwaarden, en komt er een juridische overeenkomst tussen jou en ons tot stand. Indien je niet akkoord gaat met deze voorwaarden moet je stoppen met het gebruik van de Website.

Als je jonger bent dan 13 jaar, mag je onze Website niet gebruiken.

EGISTRATIE, ACCOUNT EN WACHTWOORD

De gegevens die je ons verstrekt als onderdeel van de registratie moeten correct zijn. Je kunt je registratiegegevens veranderen als ze verouderd zijn. Als je ons opzettelijk iets vertelt waarvan je weet dat het niet waar is, en we belanden daardoor in de problemen of we verliezen geld, dan kunnen we jou daar verantwoordelijk voor houden. Dat betekent dat je ons moet compenseren voor de schade die je veroorzaakt hebt en voor de verliezen die we geleden hebben.

Mogelijk moet je je bij ons registreren om tot alle onderdelen van onze Website toegang te krijgen. De gebruikersnaam en het wachtwoord die je aanmaakt zijn privé; hou ze dus voor jezelf. Als iemand achter je gebruikersnaam en wachtwoord komt, en diegene doet iets verkeerds met onze Website, dan ben jij daarvoor verantwoordelijk. Als je denkt dat iemand anders jouw wachtwoord kent moet je je wachtwoord wijzigen. Als iemand gebruik maakt van je wachtwoord om iets op onze Website te doen dat je niet wilt of dat schade aan jou toebrengt, dan kunnen wij daar geen verantwoordelijkheid voor nemen, en zijn we dus niet verantwoordelijk.

RECHTEN VAN GEBRUIK EN INTELLECTUELE EIGENDOM

Het staat je vrij om onze Website te gebruiken zolang je je aan deze algemene voorwaarden houdt. Deze Website is alleen bedoeld voor persoonlijk gebruik. Je kunt onze Website niet gebruiken voor commerciële doeleinden, dus probeer geen geld te verdienen met de Website. De toestemming om deze Website te gebruiken is voor jou persoonlijk bedoeld; de toestemming kun je niet aan iemand anders doorgeven.

Vergeet niet dat we nog steeds eigenaar van de Website en van de Website-content zijn; wel geven we je toestemming om hem te gebruiken. Wij willen dat je geniet van het gebruik van onze Website, maar als we dat willen, kunnen we je de toegang tot onze Website op elk gewenst moment en zonder opgaaf van redenen ontzeggen.

BEPERKINGEN EN VERPLICHTINGEN

Het is niet toegestaan om onze Website op wat voor manier dan ook te hacken, te decompileren of te wijzigen en dat moet je dus niet doen. Dit geldt voor de code, voor alle content en voor alle gegevens. In principe moet je de Website gewoon laten zoals hij is. Het is ook niet toegestaan om software of content te creëren waarmee onze Website wordt nagemaakt. We willen echt niet dat iemand van onze community in de war raakt over welke website de officiële website is.

We verzoeken je onze Website niet te gebruiken op een manier waarvan we zouden kunnen denken dat die beledigend, immoreel of illegaal is, of waardoor andere mensen zich ongemakkelijk voelen. We willen niet dat onze Website gebruikt wordt op een manier die mensen stoort.

Het is ook niet toegestaan om te proberen geld te verdienen met het gebruik van onze Website.

FORUM EN COMMUNICATIE

Wanneer we een forum starten, staan we alleen toe dat de leden van onze community hun gedachten op onze Website zetten. Dat betekent niet dat we het eens zijn met die gedachten, wij kunnen dus niet verantwoordelijk worden gehouden voor wat mensen op onze Website posten.

Als we toevallig een post zien waarvan we denken dat die beledigend is zouden we hem kunnen verwijderen, maar het is niet onze taak om alle posts die mensen maken te selecteren of te moderaten. Wat we zeggen over forums en berichten is ook van toepassing op alles wat mensen in staat stelt om andere content, meningen of materiaal op onze Website te zetten of via de Website naar anderen te versturen.

Als je iets op onze Website gaat zetten, moet het niet beledigend voor personen of illegaal zijn. Het moet eerlijk zijn en het moet je eigen creatie te zijn. Het soort dingen dat je niet op onze Website moet zetten zijn bijvoorbeeld: berichten die racistische of homofobe taal bevatten; berichten waarin gepest of getrolld wordt; berichten die onze reputatie of die van een ander kunnen schaden; berichten die porno, reclame of de creatie of afbeelding van iemand anders bevatten, of berichten die een moderator imiteren of proberen mensen te misleiden of te exploiteren.

Als je iets wat niet van jou is op onze Website zet kun je ons flink in de problemen brengen, dus dat moet je niet doen. Als je content op onze Website zet en we worden aangeklaagd door iemand omdat de content inbreuk maakt op de rechten van die persoon moet je ons compenseren voor de eventuele schade die we lijden omdat we aangeklaagd worden. Daarom is het echt belangrijk dat je alleen de content die je zelf hebt gemaakt plaatst, en geen content die gecreëerd is door iemand anders.

Als je wat voor content dan ook op onze Website zet moet je ons toestemming geven (en door het te plaatsen doe je dit automatisch) jouw content te gebruiken, te kopiëren, te wijzigen en aan te passen als onderdeel van ons bedrijf. Deze toestemming moet onherroepelijk zijn. Je moet ons ook toestemming geven andere mensen de content te laten gebruiken, kopiëren, wijzigen en aan te passen. Als je niet wilt dat wij deze toestemming geven, dan kun je geen content op onze Website plaatsen. Denk goed na voordat je content plaatst, omdat het openbaar zal worden gemaakt en zelfs kan worden gebruikt door andere mensen op een manier die jou misschien niet bevalt.

Kijk uit als je praat met mensen op of via onze Website. Het is moeilijk voor jou en voor ons om zeker te weten dat het waar is wat mensen zeggen, of zelfs dat mensen zijn wie ze zeggen te zijn. Je moet altijd twee keer nadenken voordat je informatie over jezelf geeft.

AANSPRAKELIJKHEID

Wanneer je onze Website gebruikt, gebruik je die zoals hij is. Dit betekent dat we je niets beloven over de standaard of over de kwaliteit van onze Website, en evenmin dat onze Website ononderbroken of foutloos is. Wij beloven alleen om onze Website en alle diensten met redelijke vaardigheid en zorg aan te bieden. Dit houdt in dat wij niet verantwoordelijk zijn voor eventuele verliezen die je lijdt als gevolg van jouw gebruik van onze Website.

Indien wij onze Website aan een andere website hebben gelinkt, betekent dat niet dat we die website hebben gecontroleerd. Het betekent gewoon dat we denken dat het een interessante website is. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de websites die gelinkt zijn aan onze Website.

AANKOPEN

Je kunt games kopen van onze Website, evenals andere producten. Om dit te doen wordt onze Website geïntegreerd met externe dienstverleners. Alle dingen die wij verkopen op onze Website vallen onder deze Accountvoorwaarden, en ook onder de algemene voorwaarden van onze derden-dienstverleners. Wij proberen ervoor te zorgen dat de Website alleen games of producten toont die beschikbaar zijn, maar natuurlijk kunnen we niet garanderen dat alle games of producten altijd beschikbaar zullen zijn.

PRIJS EN BETALING

Je moet ons het geld sturen voor de game of het product wanneer je het aanbod doet om het te kopen. We zullen dit geld voor je bewaren. Als we je aanbod accepteren, zullen we dat geld gebruiken als betaling voor de Game of het product. Als we je aanbod niet accepteren, zullen we je het geld terugsturen.

De betaalmethode en het systeem zijn opgenomen op onze Website, maar wellicht veranderen we die eens in de zoveel tijd. Als we willen kunnen we elke vorm van betaling weigeren. Je moet altijd betalen in de op onze Website vermelde valuta, maar jouw creditcardmaatschappij moet in staat zijn om je geld te wisselen als dat nodig is. Je creditcardmaatschappij doet misschien veiligheidscontroles om zich ervan te vergewissen dat jij echt degene bent die de bestelling plaatst.

TERUGBETALINGEN, VERGOEDINGEN EN ANNULERING

Als je een game of een product niet kan gebruiken omdat het niet werkt, laat het ons dan weten en dan zullen we proberen je te helpen.

De aankoop van een game via onze Website is een dienst die begint wanneer de download van de game start, waarna je geen recht hebt je bestelling van de game te annuleren.

FOUTEN

We doen wat we kunnen om ervoor te zorgen dat alle informatie op onze Website correct is. Maar soms kunnen er fouten in zitten. We kunnen transacties annuleren of opschorten als er een fout heeft plaatsgevonden.

PROMOTIES

Soms hebben we promotionele acties. Als we dat doen, staan de belangrijkste regels hieronder. Er kunnen andere regels zijn met betrekking tot een bepaalde promotie, maar we zullen je daarover vertellen als we je over de promotie informeren.

De belangrijkste regels zijn:

 • Slechts één promotie kan tegelijkertijd worden gebruikt, en je kunt een promotie niet in combinatie met een ander aanbod gebruiken.
 • Kortingen zijn alleen geldig tot de aangegeven datum en zijn alleen van toepassing op aankopen gedaan op de Website.
 • Kortingen worden niet gerestitueerd.
 • We kunnen promoties op ieder moment annuleren.

ALGEMENE DINGEN

Deze Accountvoorwaarden zijn onderworpen aan alle wettelijke rechten die je zou kunnen hebben. Niets in deze voorwaarden zal jouw rechten beperken die juridisch niet kunnen worden uitgesloten; we zullen dus ook niet onze aansprakelijkheid voor overlijden of persoonlijk letsel als gevolg van onze nalatigheid uitsluiten of beperken, en ook niet voor bedrog.

We kunnen deze Accountvoorwaarden op elk moment wijzigen. We hoeven je niet te berichten over de veranderingen om van kracht te worden, en het effect kan terugwerkende kracht hebben. Je moet deze voorwaarden af en toe opnieuw bekijken, zodat je je bewust bent van eventuele wijzigingen in deze Accountvoorwaarden.

Je kunt bij ons terecht voor suggesties voor (een van) onze Websites of games; die suggestie wordt dan gratis aangeboden. Dit betekent dat wij jouw suggestie naar ons eigen inzicht gebruiken en we hoeven je niet te betalen. Als je denkt dat je een suggestie hebt waarvoor we bereid zijn te betalen, moet je ons dat vertellen voordat je de suggestie doet.

GEBRUIKSRICHTLIJNEN NAAM, MERK EN EIGENDOMMEN VOOR AL ONZE GAMES

Al onze Games zijn echt belangrijk geworden voor ons en voor onze community, wat betekent dat veel spelers onze Merken en alles rond de Game willen gebruiken om er coole dingen mee te doen. Daar zijn we blij mee. Maar soms gaan mensen te ver, en doen ze dingen waarvan de community denkt dat hun producten en diensten aan ons zijn verbonden, door ons worden ondersteund of zelfs door ons gemaakt zijn. Daar zijn we minder blij mee. Vooral als mensen dat met opzet doen om oneerlijk voordeel uit de community en uit ons werk te halen. Als dat gebeurt, kopen fans dingen waarvan ze denken dat ze officieel zijn terwijl ze dat niet zijn. Dat betekent dat we de kwaliteit e.d. niet kunnen controleren, en dat vermindert de waarde van het werk dat we er in gestoken hebben én het vertrouwen dat onze community in ons heeft.

We willen niet dat je stopt met coole dingen doen. Deze Richtlijnen zijn dus bedoeld om iedereen te helpen begrijpen wat wij beschouwen als eerlijk en oneerlijk gebruik van ons “Merk” en onze “Eigendommen”. We hebben wat hulp gevraagd van een paar advocaten, en die zullen ons óók helpen als we ze nodig hebben om verdere stappen te ondernemen om onze rechten te beschermen. Het doel van deze "Richtlijnen" is om je wat duidelijkheid te geven over wat je kan doen zonder contact met ons (of onze advocaten) op te hoeven nemen - en wat je niet moet doen omdat anders wij (of onze advocaten) contact met jou zullen moeten opnemen. Wij hopen dat je dit begrijpt.

RICHTLIJNEN

Deze Richtlijnen hebben betrekking op het gebruik van onze Merken en onze Eigendommen. In deze Richtlijnen hebben de volgende begrippen de hier aangegeven betekenis:

 • Een Naam: daarmee bedoelen we de Naam van elk van onze games en elke naam die verwarringwekkend overeenstemt met de namen van elk van onze games;
 • Het Merk: daarmee bedoelen we onze Namen en de bijbehorende logo's en onderscheidende kenmerken van onze games;
 • De Eigendommen: daarmee bedoelen we de code, software, graphics, structuren, geluid en audio van onze games.

Deze Richtlijnen gelden naast en niet in de plaats van onze Accountvoorwaarden of onze EULAs. Vergeet niet dat we in al onze EULA zeggen dat er One Major Rule is met betrekking tot onze games:

 • verspreid geen dingen die wij hebben gemaakt – dat betekent dat je geen exemplaren of kopieën van onze games aan anderen mag geven;
 • geen commercieel gebruik mag maken van alles wat we hebben gemaakt;
 • niet mag proberen geld te verdienen met alles wat we hebben gemaakt; of
 • anderen geen toegang mag geven tot alles wat we hebben gemaakt op een manier die oneerlijk of onredelijk is;
 • tenzij we daar specifiek mee akkoord gegaan zijn of het onder deze Richtlijnen toestaan.

  Deze Richtlijnen doen geen afbreuk aan dit beginsel maar zijn bedoeld om mensen te helpen begrijpen wat we verwachten en wat we nodig hebben.

  We verzoeken je af en toe weer op deze pagina te kijken omdat we deze Richtlijnen regelmatig zullen updaten en verdere uitleg zullen geven.

  ESSENTIËLE VEREISTEN

  Het eerste punt dat we willen maken is dat er de volgende Essentiële Vereisten gelden voor elk gebruik van onze Merken (waaronder onze Namen) en onze Eigendommen. Als het jou is toegestaan om enig deel van onze Namen, onze Merken en / of onze Eigendommen te gebruiken, dan MOET je met het ding dat je gemaakt hebt:

  • NIET mensen laten denken dat jijzelf of wat je aan het doen bent officieel is; goedgekeurd of ondersteund is door ons; of geassocieerd of verbonden is met ons;
  • NIET onwettig, bedrieglijk, obsceen, schadelijk of minachtend zijn;
  • NIET onze Merken of onze Eigendommen negatief aantasten;
  • NIET iets eraan toegevoegd hebben waardoor mensen denken dat jijzelf of wat je aan het doen bent officieel is; goedgekeurd of ondersteund is door ons; of geassocieerd of verbonden is met ons;
  • voldoen aan de op die game(s) toepasselijke gebruiksvoorwaarden/EULA;
  • het gebruik van onze Namen voldoende laten afwijken van iedere andere branding.

  Dat zijn de "Essentiële Vereisten".

  WAT JE MAG DOEN

  Niet-commerciële dingen

  We zijn heel relaxed over de dingen die je voor jezelf doet. Vrijwel alles mag - dus ga je gang en veel plezier ermee. Verspreid alleen niets wat we gemaakt hebben etc.

  We zijn ook redelijk relaxed over andere niet-commerciële dingen, dus voel je vrij om video's, screenshots, onafhankelijk gecreëerde mods (die niet onze Eigendommen gebruiken), fan art, machinima, en dergelijke;

  Maar als je gebruik wilt maken van onze Namen in de titel van een product dat je verspreidt of van een dienst die je levert (ook al is die gratis) dan moet je:

  • de Essentiële Vereisten naleven;
  • het op een manier doen die eerlijk en oprecht je producten of diensten beschrijft of het doel ervan; en
  • er voor zorgen dat onze Namen (waaronder elke verwarringwekkend overeenstemmende naam) niet het eerste woord is van de titel. En geen ander aspect van onze Merken of onze Eigendommen gebruiken als onderdeel van enige gerelateerde branding, inclusief gebruik als (onderdeel van) een logo.

  Dit geldt vooral als je blogs, servers, community forums, fansites, fanclubs, nieuwsgroepen, evenementen en bijeenkomsten wil organiseren en beheren.

  Commerciële dingen

  Wij zijn minder relaxed over commerciële dingen. Je mag daarom geen gebruik maken van onze Namen in of als de belangrijkste naam of titel van commerciële dingen.

  Je mag gebruik maken van onze Namen als een secundaire naam of titel als je:

  • dat doet omdat het noodzakelijk is om die dingen of het doel ervan eerlijk en oprecht te beschrijven;
  • de Essentiële Vereisten naleeft;
  • ervoor zorgt dat onze Namen (waaronder elke verwarringwekkend overeenstemmende naam) niet het dominerende bestanddeel of het onderscheidende deel is van de volledige naam of titel van wat je doet;
  • geen andere aspecten van onze Merken of onze Eigendommen gebruikt als onderdeel van enige gerelateerde branding, inclusief gebruik als of als onderdeel van een logo.

  Om je te helpen geven we de volgende suggesties als voorbeelden:

  • "The Shaft - een Minecraft podcast" (dat vinden we cool).
  • "Minecraft - de ultieme hulp-app" (dat vinden we NIET cool).

  Je mag geen ander commercieel gebruik maken van onze Merken of onze Eigendommen. Je mag bijvoorbeeld geen merchandise verkopen waarbij onze Merken of onze Eigendommen wordt gebruikt, en je mag al helemaal geen gebruik maken van onze Namen als keywords of zoektags voor producten die geen relatie hebben met onze Merken of Eigendommen.

  We vinden het geweldig dat mensen coole dingen doen met onze games en die delen met de community. Dat is iets wat we volledig ondersteunen en aanmoedigen. Dus aarzel niet om dit te doen, maar zorg ook dat je niet te ver gaat.

  In aanvulling op bovenstaande Richtlijnen Merkgebruik hebben we ook onderstaande Richtlijnen Gebruik van Onze Eigendommen die bedoeld zijn om jou en alle anderen te helpen begrijpen wat we eerlijk en wat we niet eerlijk vinden – oftewel wat je wel en wat je niet kan doen.

  Richtlijnen Commercieel Gebruik

  De One Major Rule blijft van toepassing maar we kunnen een paar uitzonderingen maken en die staan hier, in deze richtlijn.

  In deze richtlijn geven we ook wat specifieke voorbeelden van wat je niet mag doen. Maar als we iets hier niet noemen betekent het dat je geld verdient met iets van Minecraft (of iets anders wat we hebben gemaakt) dus doe dat alsjeblieft niet.

  Naast de hieronder vermelde specifieke richtlijnen geldt dat als we je ergens toestemming geven om iets te doen moet je er altijd een credit bij zetten, als volgt:

  • Minecraft ® / TM & © 2009-2013 Mojang / Notch
  Video's en Screenshots

  Het is toegestaan om beeldmateriaal van ons spel op YouTube of een andere website te zetten. Sterker nog, we vinden het leuk als je dat doet.

  Je mag video’s maken, gebruiken en verspreiden van jezelf terwijl je onze game aan het spelen of aan het gebruiken bent op een legale manier, op voorwaarde dat je er geen geld aan verdient.

  Je mag dus geld verdienen aan je video's van onze Game, bijvoorbeeld door er advertenties naast te zetten, zolang je ook je eigen unieke content aan de video toevoegt, zoals audiocommentaar. Wat je toevoegt moet ook genoeg zijn om het eerlijk en de moeite waard voor anderen te maken om ervoor te betalen, of voor jou om er geld aan te verdienen. Zo kun je niet alleen je logo, internetadres of indent er op zetten, maar je kan er ook audiocommentaar of je eigen muziek aan toevoegen als je een videoclip maakt.

  Je mag ook geld verdienen met behulp van video's en screenshots zolang dat het wordt gedekt door zogenaamde "fair dealing" of "fair use" uitzonderingen op het auteursrecht, bijvoorbeeld voor kritiek en besprekingen, het brengen van actualiteiten etc. In ieder geval zul jenog toepasselijke aanvullende inhoud en credits moeten toevoegen, voor zover van toepassing.

  ... Er zal meer volgen als en wanneer we beslissen iets toe te voegen - dus voel je vrij om vragen te stellen.

  Als iets niet in deze Richtlijnen wordt behandeld betekent dat waarschijnlijk dat we niet willen dat je het doet. Vraag in ieder geval alsjeblieft onze toestemming voordat je iets doet dat niet in de Richtlijnen wordt behandeld. Je kan ons bereiken via brands at mojang.com. Als iets uitdrukkelijk wordt behandeld in en toegestaan is volgens deze Richtlijnen en Accountvoorwaarden of onze EULAs dan hoef je geen contact met ons op te nemen.

  Minecraft Commercial Usage Guidelines

  The Minecraft EULA and Brand and Asset Usage Guidelines ("Policies") restrict the commercial use of the Minecraft Name, Brand, and Assets, including software, graphics and audio.

  However, since we do love the idea of players and fans doing cool things and sharing them with the community, and we realize that sometimes you need to charge to cover your costs, the following explains what we (currently) consider to be commercial use / commercial things. This may change as time goes by but for now, we hope that it helps you understand what you can and can’t do, and helps Minecraft fans do more (and limit those that try to go too far).

  We have therefore drafted these Guidelines to allow some leniency with respect to limited commercial activity as outlined below. They don't form part of the Policies but they exist because we currently think it is a good idea to let some of these things happen. Please note that we reserve the right to change our mind at any time (such as if people start to take advantage of our good intentions) and to update these Guidelines. So please don't count on these Guidelines always being here or in the specific form they are right now.

  We also want to make it clear that these Guidelines are for the community of Minecraft players and fans. They do not authorize commercial companies, corporate brands, advertising agencies, non-profits, or governments to use or exploit Minecraft for promoting products or services unrelated to Minecraft. See below for more detail in the section, “Constructed Promotions in Minecraft.”

  Above all we are trying to find a way to let our brilliant fans do great things for each other without others coming along and spoiling it for everyone.

  ON THAT BASIS, THEREFORE:

  Naming Guidelines

  If you comply with and follow the Essential Requirements (in the Brand and Asset Usage Guidelines) YOU MAY use our Names (as defined in the Brand and Asset Usage Guidelines) in connection with a product or service title or listing (including on web sites or YouTube) if:

  • the Name is in a secondary name or title (or secondary part of it);
  • you do so because it is necessary to honestly and fairly describe those things or the purpose of them;
  • you ensure that the Name (which includes any confusingly similar name) is not the dominant element or the distinctive part of your complete name or title;
  • you don't use any other aspect of the Brands or Assets (as defined in the Brand and Asset Usage Guidelines) as part of any related branding, including as or as part of any logo.

  Examples of naming: "The Shaft - a Minecraft podcast" (we're cool with that). "Minecraft - the ultimate help app" (we're NOT cool with that).

  To help you understand part of this and just so we are clear, regardless of anything else, YOU MAY NOT use the Name in or as the main or dominant name or title of any commercial product or service.

  These are the “Naming Guidelines” and they apply to everything you might do under these Guidelines.

  Hand Crafted Products

  If you comply with and follow the Essential Requirements (in the Brand and Asset Usage Guidelines) and Naming Guidelines, YOU MAY:

  • make and sell certain individual (i.e. not mass produced) handcrafted products that are inspired by Minecraft so long as you conform with all of the following:
   • any product or design is otherwise entirely original and unique (a “Unique Design”);
   • no part of the Brand and / or Assets forms a dominant element or substantial part of the product or its design;
   • you make no use of any software, sound, or audio from Minecraft;
   • you mark clearly and prominently on each such product and all related materials and product listings/descriptions that it is “NOT OFFICIAL MINECRAFT PRODUCT. NOT APPROVED BY OR ASSOCIATED WITH MOJANG.”;
   • you are explicit about who to contact about the product and / or purchase, who the seller and manufacturer are, and that the seller and manufacturer are NOT Mojang, NOT associated with Mojang, and NOT supported by Mojang;
   • Mojang has no liability for the products or purchase;
   • you don’t make and sell more than 20 product items using the same (or a substantially similar) Unique Design. This means you can make 20 T-shirts using Design A and 20 T-shirts using Design B, but you cannot make 21 T-shirts using Design A; nor can you make 20 T-shirts using Design A plus 3 mugs using Design A;
   • you sell those products only through a website or service / channel that independently records the quantities of the product sold and enables us to independently verify that information;
   • you comply with all other laws and requirements; and
   • make no more than $5000 for any calendar year from selling products under these Guidelines.

  To help you understand this and just so we are clear, a Unique Design is something that adds enough personal creativity to make the work distinctive and original. You can’t just feature the graphics (textures) of Steve’s face on a product and call it “Inspired by Minecraft”. You also can’t just change a few pixels or colors.

  Additionally, we have set these product number limitations because we do not mean to permit people to commercialize our Name, Brand, or Assets, or run businesses selling products featuring our Name, Brands, or Assets.

  Indeed, the goal is to allow hobbyists to share their work and the fruits of their creative labors and make some money using their own creativity. It is not a way for businesses to start using our Brands and / or Assets - if that happens, we’ll do something about it.

  Videos and Streams

  If you comply with and follow the Essential Requirements (in the Brand and Asset Usage Guidelines) and Naming Guidelines, YOU MAY create, use, and distribute videos and streams of you playing or using Minecraft for any lawful reason, and YOU MAY make money from them by adding or permitting advertising in them, so long as:

  • all video downloads are free to view (i.e. there is no pay wall or other charge to view the videos);
  • all streams are made free to view within 24 hours;
  • you add your own unique content to the video or stream, such as audio commentary or footage of you making cool stuff;
  • you don’t create and use videos or streams whose purpose is to advertise or promote other products or services;
  • you don’t sell physical copies of videos or streams, i.e., DVDs, etc.;
  • you don’t broadcast or distribute videos or streams via television. To help you understand this, the amount of unique content you add must be enough to make it reasonable for you to make money through advertising (and we reserve our right to decide on that).

  This means that you can upload your own unique content to sites such as YouTube and make money from advertising around the video but you cannot distribute those videos on iTunes and charge for the content. Nor can you charge for a subscription to a channel where those videos are available unless the Minecraft related videos are also readily available for free outside of that subscription channel. Basically, videos must be free to consumers at the point of consumption and any money you make should come from other sources like display ads and sponsors, subject to the section below on “Constructed Promotions in Minecraft.”

  Extended Functionality and “Mods”

  If you comply with and follow the Essential Requirements (in the Brand and Asset Usage Guidelines) and Naming Guidelines above, YOU MAY distribute or make available plug-ins and other bits and pieces of extended functionality etc. that you create (together, "Mods") for free and without any charge, but not if the purpose of your Mod is to advertise or promote other products or services (see the section below on Building Promotions with Minecraft). By "Mods," we mean something original that you created that doesn't contain a substantial part of our copyrightable code or content. We have the final say on what constitutes a Mod and what doesn't. When you combine your Mod with the Minecraft software, we will call that combination a "Modded Version" of the Game. You MAY NOT distribute any Modded Versions of our Game or software, though you may distribute Mods. You may make money from Mods as described below in the section, "Servers and Hosting."

  Servers and Hosting

  With hosting servers, we want to enable the community to make money by creating, hosting, and maintaining servers for Minecraft, so you may do this subject to these Guidelines. By "server," we mean a single connecting address or IP number.

  Therefore, if you comply with and follow the Brand and Asset Usage Guidelines and Naming Guidelines above, YOU MAY:

  • charge for access to your server, including a server which hosts your Mods, BUT only if:
   • you make a charge per person that is the same for everyone;
   • you give everyone you charge access to all the Mods that you choose to have on your server (except only in respect of genuine admin tools / admin Mods which should be reserved to administrators);
   • you only give access to your server to users who have a genuine paid for version of Minecraft;
   • you own or control the server and continue to do so for the whole time that you charge for access to it - so, if you sell the actual servers or server space with Mods pre-installed on them, you must ensure that the person buying the server is aware that she must follow these rules. Essentially you can’t get around the above by setting up servers with Mods on and then selling those set-ups
  • ask for donations (as opposed to direct charges) IF you do not offer the individual donor something in exchange that only he or she can use. You may offer server wide rewards if donation goals are achieved though.
  • sell entitlements that affect gameplay provided that they do not adversely or negatively another player’s experience and provided they do not give a competitive gameplay advantage. A competitive gameplay advantage is something that, given identical skill levels, time investment, and circumstances, can cause one player or group to perform better than another.
   • Be aware that certain games or game modes can be designed as non-competitive (such as a player-versus-environment (PvE) game) and become competitive by adding gameplay elements such as a leaderboard.
  • sell cosmetic entitlements, except for "Capes," which we define as anything that attempts to visually emulate the feature of a Minecraft player Cape.
  • provide in-game display and video advertising, sponsorships, or product placement for third-parties IF (i) they don’t degrade or interfere with gameplay or give a user any competitive gameplay advantage over anyone else on the server and (ii) you follow the rules outlined in “Constructed Promotions in Minecraft” below.
  • use and sell in-game virtual currencies IF (i) they have no real-world value and that cannot be cashed out, used, or transferred across free or paid servers, or into any other currency with real-world value; (ii) you don't give the impression that it comes from or is associated with Mojang, (iii) they don't look like or have similar names to Minecoins or any other official virtual currency, and (iv) anything you sell with the currency follows our monetization guidelines.

  In all of these cases above YOU MUST also ensure that:

  • all servers, entitlements, and advertising are suitable for children and minors (i.e., no gambling, pornography, etc.) and don’t harm the Brand.
  • you don’t pretend to be Mojang or Microsoft or claim to have any association with Mojang or Microsoft (for example, when selling product placement opportunities);
  • you are explicit about who to contact about the server, who the operator is, and that it is NOT Mojang or Microsoft, NOT associated with Mojang or Microsoft and NOT supported by Mojang or Microsoft;
  • Neither Mojang nor Microsoft has any liability for anything on the server or that happens on it, including any advertising, purchases, or donations;
  • you provide any user who gives you real-world currency an online payment / purchase history for purchases made with that currency;
  • you are transparent on informing users with regard to all the content and pricing applicable to your server before a person joins, signs up, or logs in;
  • you do not host or distribute malware, spyware, or engage in illegal activity through your server;
  • if you hire any social influencers for a promotion (e.g., YouTube, Mixer, Instagram, Twitch) you will require the influencer to disclose their relationship with you and to follow the disclosure guidelines published by the U.S. Federal Trade Commission at:
   https://www.ftc.gov/tips-advice/business-center/guidance/disclosures-101-social-media-influencers;
  • you comply with all other laws and requirements; and
  • you comply with any other additional requirements applicable under these Guidelines.

  We want Minecraft to be a place where players can have fun and a trusted place to explore, build, and invest their time and money. Please use your common sense and discretion in creating a safe, fun, and trusted environment for all players. We reserve the right to adjudicate and interpret whether the way you monetize is done in a manner consistent with our Brand. In short, don’t do evil things to players.

  Domain Names and Web Sites

  If you comply with and follow the Essential Requirements (in the Brand and Asset Usage Guidelines), YOU MAY:

  • set up and run your own web site to provide information regarding the Minecraft game and to run related forums, so long as you comply with these Guidelines;
  • also register and use an appropriate domain name that includes one of our Names or Brands for this purpose so long as:
   • we don’t consider the domain name you register to seem official, you don’t use the domain name in a way that seems official, and it doesn’t become something that seems official;
   • your website actually relates to the Minecraft game, the Brand, and/or Assets in a fair or reasonable and appropriate way;
   • your website relates exclusively to Minecraft and not other third-party games;
   • any third-party advertising does not harm our Brand;
   • you don’t do so for cybersquatting or principally to make money, including through affiliate services.

  Constructed Promotions in Minecraft

  Without prior written approval from Mojang, corporations, businesses, advertising agencies, non-profits, governments, and other entities MAY NOT use Minecraft gameplay to promote or market unrelated brands, products, campaigns, or services.

  Specifically, if you are one of these entities or someone who is hired by them, you MAY NOT exploit Minecraft or Minecraft assets to:

  • build or commission others to build a Minecraft mod, map, or server that promotes or markets unrelated products or services in playable form; for example, you are NOT allowed to market or promote a branded automobile using a mod that depicts branded automobiles within Minecraft game play;
  • build or commission others to build a Minecraft mod, map, or server that promotes or markets a company’s movie or TV show; for example, you are NOT allowed to build maps and/or videos using Minecraft blocks that build out the world or characters of a movie to promote and market your company’s or your client’s movie or TV program;
  • offer Minecraft gameplay displayed or projected publicly within physical locations; for example, you are NOT allowed to promote or advertise big-screen Minecraft gameplay inside restaurants or other commercial venues; and you are NOT allowed to charge money for Minecraft gameplay, leagues, or competitions in theaters where gameplay is projected onto the movie screen;
  • create or commission others to create promotional or marketing videos or movie trailers through Minecraft gameplay; for example, you are NOT allowed to create or produce movie trailers through Minecraft gameplay for promoting or marketing a movie;
  • to promote your (or your client’s) corporate brands, products, or services.

  However YOU MAY:

  • Pay to advertise your business in an advertisement window within a Minecraft video; for example, by displaying a banner ad or by selling your ads on YouTube where they may be shown in connection with Minecraft videos uploaded independently by players;
  • Pay for advertisements of your business to be served on websites or servers related to Minecraft, so long as you are not hiring the server operator to design or host a Minecraft mod/map/server that builds an in-world representation of your brand, products, or services.
  • Build products or movie environments that you are a fan of into a Minecraft mod/map/server so long as you have not been asked to do so by the entity who makes the product or by someone they have hired to promote their brand or products; likewise, you can express your support for a political candidate in a map/mod/server, but not if you have been hired to promote them.

  Books and Other Publications

  If you comply with and follow the Essential Requirements (in the Brand and Asset Usage Guidelines) and Naming Guidelines, YOU MAY write and publish works inspired by Minecraft (“Publications”) so long as:

  • you don’t use the Minecraft logo or the word “Minecraft” in letters that look like, or attempt to look like, the style of our logo anywhere on the front or back covers of your Publication;
  • you don’t just copy the Brand or Assets in the Publication, but instead you add your own unique and original content such as your own story – so no coloring books, posters, sticker books, or charts that just copy our Assets;
  • the main content and value of your work is original material that you create or contribute, and not the Brand or Assets;
  • you do not use official Minecraft artwork, such as images taken from official Minecraft product packaging, official Minecraft merchandise, or official Minecraft marketing, on the cover of your Publication. However, for example, you may use screenshots of your original Minecraft creations on the cover of your Publication, provided the overall cover of your Publication does not create the impression that it is an official Mojang publication or authorized by Mojang;
  • the word “Minecraft” is not the first word or dominant part of the title of your Publication or the name of your publisher or the name of a series of books – but it may be used as a secondary name or secondary title (or secondary part of it) where it is necessary to honestly and fairly describe the Publication or the purpose of it. For example, “Minecraft Players Guide” is not okay as a title, but “Guidebook for Minecraft Players” might be okay if the other rules are followed too;
  • you mark clearly and prominently on each Publication and all related materials and product listings/descriptions that it is "NOT OFFICIAL MINECRAFT PRODUCT. NOT APPROVED BY OR ASSOCIATED WITH MOJANG.";
  • you are explicit about who to contact about the Publication and/or any related purchase, who the seller and manufacturer/publisher are, and that the seller and manufacturer/publisher are NOT Mojang, NOT associated with Mojang, and NOT supported by Mojang;
  • you understand and agree that Mojang has no liability for the Publication or any related purchase;
  • you comply with all other laws, regulations, and legal requirements;
  • the title you use does not create the impression that it is official or authorized.

  General

  YOU MAY:

  • Do things that are specifically covered by “fair dealing” or “fair use” exceptions to copyright and trademark laws.

  YOU MAY NOT:

  • Do things that are not specifically permitted by these Guidelines or expressly allowed by applicable laws.

  All Uses

  In relation to all uses (permitted or otherwise):

  • all rights (including copyright, trademark rights, and related rights) in the Name, Brand, Assets, and any derivatives are and will remain owned by Mojang;
  • all and any permissions and consents are given by Mojang in our discretion and may be revoked at any time if we think that it is appropriate to do so or we don’t like what you are doing; and
  • all rights are expressly reserved.

  If something isn't covered by these Guidelines, that probably means we don't want you to do it. In any case if it isn't covered, please don't do it without getting permission from us.

  You can contact us at https://help.minecraft.net/hc/requests/new

  If something is specifically covered and permitted by these Guidelines and our Minecraft terms of use, then you don't need to contact us.

  Thanks,
  Mojang

  COMPANY INFORMATION

  Mojang AB
  Söder Mälarstrand 43
  SE-11825, Stockholm
  Sweden
  Organization number: 556819-2388