Allt du behöver veta 

Vad är Minecraft Live?

Minecraft Live är ett virtuellt evenemang som är tillgängligt över hela världen. Det är fullmatat med nyheter om våra spel, innehållsskapare och det kommer att innehålla en röstning i samhället som påverkar spelet.


Hur gör jag för att titta på Minecraft Live?

Du kan se Minecraft Live överallt där det finns internetuppkoppling. Använd din telefon, surfplatta, dator eller spelkonsol för att se det på Minecraft.net/live eller på konton på Facebook, YouTube och Twitch.


När är Minecraft Live?

Minecraft Live anordnas virtuellt den 15 oktober 2022 och börjar kl. 12:00 EDT.


Vad är varelseomröstningen?

Varje år hjälper den fantastiska Minecraft-communityn oss att forma spelet genom att rösta fram en ny varelse! Varelser som har lagts till i Minecraft efter tidigare omröstningar är bl.a. glödbläckfisken, allay och... fantomen. Välj med omsorg. Var snäll och välj .


När kan jag rösta?

Omröstningen inleds den 14 oktober kl. 12.00 EDT och avslutas den 15 oktober kl. 12.00 EDT. Du får bara en röst, men du kan ändra den så många gånger du vill under dessa 24 timmar.


Kan jag rösta på Twitter i år?

Vi vill se till att alla som spelar Minecraft får en chans att göra sin röst hörd, och därför har vi flyttat omröstningen till vår egen plattform. Genom att rösta i startprogrammet, Minecraft.net och vår speciella karnevalskarta för Bedrock Edition kommer omröstningen också att förbli anonym tills våra värdar avslöjar vinnaren under Minecraft Live 2022!


Vilka varelser kan jag rösta på i år?

Det finns tre varelser att välja mellan: tuff golem, rascal och sniffer.


Hur gör jag för att rösta på min favoritvarelse?

Du kan rösta genom att spela på kartan Minecraft Live 2022, kartan i Bedrock Edition som skapats för detta viktiga tillfälle! Om du inte har Bedrock Edition kan du rösta genom att öppna startprogrammet eller online genom att besöka Minecraft.net/live.


Hur gör jag för att rösta i Minecraft: Bedrock Edition?

Se till att du har den senaste versionen av Minecraft: Bedrock Edition installerad på din enhet. Starta spelet och klicka på Minecraft Live-knappen som finns i det nedre vänstra hörnet av huvudskärmen. Nu kommer den svåra delen - att välja vilken varelse du ska rösta på!


Varför ska jag rösta i Minecraft: Bedrock Edition?

Denna flerspelarkarta med karnevalstema är ett speciellt live-event där spelare runt om i världen kan rösta på sin favoritvarelse - tillsammans! När du har bestämt dig för vilken varelse du vill ansluta till Minecraft drar du i spaken för att lägga din röst! Förutom att rösta och utforska karnevalen tillsammans med andra Minecraft-spelare finns det massor av minispel att spela! Kolla in den här trailerför en förhandsvisning av Minecraft Live 2022 Map!


Om jag inte har Bedrock Edition då?

Inga problem, det finns två andra sätt att rösta! Rösta genom att öppna startprogrammet eller online genom att besöka Minecraft.net/live. Men kom ihåg att om du har en Xbox Game Pass-prenumeration har du tillgång till både Java Edition och Bedrock Edition. Du kan läsa mer här: Minecraft.net/article/java-or-bedrock-edition.


Hur loggar jag in för att rösta i Bedrock Edition?

Följ instruktionerna på Help.minecraft.net/hc/articles/360045828292-How-to-Log-In-to-Minecraft för att logga in eller skapa ett konto.


Vanliga frågor

Har du fler frågor? Vi har fler svar på vår hjälpsida