Alles wat je moet weten

Wat is Minecraft Live?

Minecraft Live is een virtueel evenement dat over de hele wereld kan worden bekeken. Het zit boordevol nieuws over onze spellen en de contentmakers, en het bevat een communitystemming die het spel beïnvloedt.


Hoe kan ik Minecraft Live bekijken?

Je kunt Minecraft Live bekijken overal waar een internetverbinding is. Gebruik je telefoon, tablet, pc of gameconsole om het te bekijken op Minecraft.net/live of met een Facebook-, YouTube- of Twitch-account.


Wanneer is Minecraft Live?

Minecraft Live wordt virtueel gehouden op 15 oktober 2022 en begint om 12PM EDT (18.00 uur CEST).


Wat is de mobstemming?

Elk jaar helpt de geweldige Minecraft-community ons het spel vorm te geven door op een nieuwe mob te stemmen! Mobs die na eerdere stemmingen aan Minecraft zijn toegevoegd, zijn onder meer de lichtgevende pijlinktvis, het hulpje en... het fantoom. Kies zorgvuldig. Kies goed.


Wanneer moet ik stemmen?

De stemming begint op 14 oktober 12PM EDT (18.00 uur CEST) en sluit op 15 oktober 12PM EDT (18.00 uur CEST). Je krijgt maar één stem, maar je kunt deze tijdens deze 24 uur zo vaak wijzigen als je wilt.


Kan ik dit jaar stemmen op Twitter?

We willen ervoor zorgen dat alle Minecraft-spelers de kans krijgen om hun stem te laten horen en daarom hebben we de stemming verplaatst naar ons eigen platform. Door te stemmen in de launcher, op Minecraft.net of met onze speciale carnavalskaart voor Bedrock Edition, zorg je ervoor dat de stemming anoniem blijft totdat onze hosts de winnaar aankondigen tijdens Minecraft Live 2022!


Op welke mobs kan ik dit jaar stemmen?

Je kunt uit drie mobs kiezen: de tuff golem, de rascal en de sniffer.


Hoe kan ik op mijn favoriete mob stemmen?

Je kunt stemmen door de Minecraft Live 2022-kaart te spelen, de Bedrock Edition-kaart die is gemaakt voor deze gedenkwaardige gelegenheid! Als je geen Bedrock Edition hebt, kun je stemmen door de launcher te openen of online via Minecraft.net/live.


Hoe kan ik stemmen in Minecraft: Bedrock Edition?

Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van Minecraft: Bedrock Edition op je apparaat hebt geïnstalleerd. Start het spel en klik op de Minecraft Live-knop linksonder in het hoofdscherm. En dan komt het lastige deel: kiezen op welke mob je wilt stemmen!


Waarom zou ik stemmen in Minecraft: Bedrock Edition?

Deze multiplayerkaart met carnavalsthema is een speciaal live-evenement voor spelers over de hele wereld om samen op hun favoriete mob te stemmen! Wanneer je hebt besloten welke mob bij Minecraft moet komen, trek je aan de bijbehorende hendel om je stem uit te brengen! Behalve stemmen en het carnaval verkennen met andere Minecraft-spelers kun je ook allerlei minispellen spelen! Bekijk deze trailer voor een voorproefje van de Minecraft Live 2022-kaart!


Wat als ik geen Bedrock Edition heb?

Geen probleem, er zijn nog twee andere manieren om te stemmen! Stem door de launcher te openen of stem online via Minecraft.net/live. Maar onthoud het volgende: als je een Xbox Game Pass-abonnement hebt, heb je toegang tot zowel de Java Edition als de Bedrock Edition. Je kunt hier meer lezen: Minecraft.net/article/java-or-bedrock-edition.


Hoe meld ik me aan om te stemmen in de Bedrock Edition?

Volg de instructies op Help.minecraft.net/hc/articles/360045828292-How-to-Log-In-to-Minecraft om je aan te melden of een account te maken.


Veelgestelde vragen

Heb je nog meer vragen? Wij hebben meer antwoorden op onze helpsite